lauantai 1. maaliskuuta 2014

Noidan 13 riimua

Aikasemmin esittelin noidan kahdeksan riimua, jotka eivät ole niin yleisesti käytetyt, kuin noidan 13 riimua. Näistä jälkimmäisistä löytyy paljon paremmin tietoa kuin kahdeksasta riimusta ja ovat varmasti yleisemmin käytetytkin. Oon itsekin nämä kolmetoista riimua kirjoittanut aikanani vanhaan Varjojen Kirjaani ja nyt kopioin ne myös uuteen. Ennustukseen kolmeatoista riimua käytetään samalla tavoin, kuin kahdeksaa riimua - piirretään riimut kiviin (tai vastaaviin), heitetään kaikki kerralla kuten noppaa heitetään. Kauimmainen riimu on johtava ja tärkein riimu ja sen luonne riippuu paljon siitä, mitä riimuja on lähettyvillä. Vain kuvapuoli näkyviin tippuneet riimut tulkitaan.

Näillä kolmellatoista riimulla on myös maagiset ominaisuutensa, joita voi käyttää loitsuissa ja rituaaleissa. Voit kaivertaa riimun kynttilään, piirtää sen, visualisoida sen ja meditoida... Olen kirjoittanut kunkin riimun kohdalle avainsanat - merkityksen ennustamisessa, sekä maagiset ominaisuudet. Toivottavasti saatte tökeröistä kuvistani selkoa.


Risteys: esteitä, käännekohtia, erimielisyyksiä, riitoja.

Käytä maagisena symbolina magiassa, jos käyt läpi suuria muutoksia tai jos haluat tuoda muutoksia elämääsi, tai jos sinulla on edessäsi päätöksenteko.Mies: Maskuliininen energia, nopeita tai odottamattomia muutoksia, yllätyksiä, kaaosta ja jännitystä

Käytä magiassa, joka käsittelee miehiä tai maskuliinisuutta, hyödyntääksesi vahvuuksiasi tai Jumalien voimaa.


Nainen: Feminiininen energia, taiteet, hoivaaminen, luovuus, tavoitteiden saavuttaminen

Käytä magiassa edustamaan feminiinista energiaa tai Jumalattaren kutsumiseen


Silmä: Voima, vaivannäkö, itseluottamus ja itsenäisyys

Silmä on hyvin maaginen symboli, käytä symbolia henkisen työskentelyn yhteydessä tai loitsuissa joilla tavoitellaan totuutta tai pyritään selvittämään jonkun epäluottamus. Käytetään myös suojaamiseen.


Sadonkorjuu: Äärimmäinen täyttymys, kasvu, voitto, hyvä onni

Tätä symbolia voi käyttää vaurauden ja runsauden tavoittelussa. Käytä magiassa, joka koskee rahaa tai jonkin hyvän tuomista elämääsi.Aurinko: Ilmaisee edistystä, oikein toimimista, kasvua ja tahtoa

Tämä symboli kuvastaa onnea ja kasvua, voimaa ja maskuliinisuutta. Käytä Aurinkojumalien kutsumiseen. Symbolia voi käyttää suojelun ja onnen tavoitteluun sekä sopii hyvin sapattisymboliksi.


Kuu: Hätiköidyt teot, seksuaalinen vetovoima, feminiinisyys (raskaus, perhe, juuret, esi-isät)

Kuvastaa feminiinisyyttä ja magiaa. Käytä magiassa nostattamaan energiaa, saavuttaaksesi voimaa sekä Kuujumalattaren kutsuun. Sopii Esbatsymboliksi

Lintuparvi: Uutisia, kommunikaatio, matkustaminen

Tämä symboli edustaa korkeampaa tietoisuutta, jos haluat oppia jotain uutta tai haluat perustaa uuden yrityksen tai menestyä uudessa työssä, käytä tätä symbolia.


Renkaat: Yhteistyö, avioliitto, liikekumppanuus, voimien yhdistäminen

Käytä tätä symbolia jos haluat houkutella uutta rakkautta elämääsi, tai ollessasi jo parisuhteessa voimistamaan suhdetta. Bisneselämässä käytä tätä symbolia voimistamaan sopimuksia.


Romanssi: Rakkaus, seksi, kateus, omistushaluttomuus, fyysinen vetovoima

Tämä riimu houkuttelee uutta romanssia ja uutta rakkautta, käytä tätä symbolia myös seksimagiassa ja hedelmällisyystaioissa, käytetään myös särkyneen sydämen ja parisuhteen korjaamiseen.

Viikate: Varoitus, varovaisuus, karsiminen, dramaattiset muutokset

Tätä symbolia on käytetty kirousten ja huonon onnen purkamiseen. Jos sinusta tuntuu, että sinut on kirottu, käytä tätä symbolia kumotaksesi sen. Sitä voi myös käyttää yhteyden/siteen (bond) katkaisemiseen ihmissuhteissa.

Tähti: Lahjoja, toiveiden toteutus, toteutuneet unelmat, toivo

Tämä on toivomusriimu. Jos on jotain, mitä halajat, käytä tätä symbolia houkutellaksesi haluamaasi asiaa, meditoi tuodaksesi elämääsi hyvää onnea.


Aallot: Hämminkiä, epämiellyttävät vastaukset, ymmärtämättömyys ja mysteeri

Puhtauden symboli. Käytä tätä anteeksiantoon tai negatiivisten ja pahojen tunteiden pois pyyhkimiseen. Voimakas symboli parannukseen, addiktioihin ja masennukseen.

10 kommenttia:

 1. Piti ihan tallentaa tämä kirjanmerkkeihin jatkoa ajatellen ;) Olen ollut vähän laiska etsimään riimuja ja symboleja, vaikka ne kiinnostaa kovasti ja ovat yksinkertaisia ja tehokkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollu hirvittävän laiska ihan perusriimuihin, vaikka omistan kattavan opuksen niistä ja halua löytyisi oppia nekin. Mutta nooh, eiköhän sitä aikaa ja tahtoa löydy joskus että niihinkin perehtyis. :)

   Poista
 2. Mä kyllä tiiän minkä takia oon noita kiemuroita piirrellyt koko elämäni, onkos tää ollut jotenkin alitajuntaista? xD

  VastaaPoista
 3. miksi näitä riimuja on vain 12 jos kyseessä on noidan _13_ riimua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä 13 on. Laskeppa uudestaa ;)

   Poista
 4. Eikös tuo romanssin merkki ole sama kuin triquetra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ilman vain sitä kehää ympärillä, joka triquetrassa yleensä on :)

   Poista
 5. Löysin tän blokin vast nyt, mut hauun kysyy et mikä on särkyneen sydämen riimu? Oon yrittäny jo kauan ettii sitä, enkä oo löytäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo koskaan kuullutkaan tuollaisesta ja pikasen googlettelun tuloksena luulisin sen liittyvän jollain tavalla johonkin fiktiiviseen kirjasarjaan. Missä yhteydessä oot kuullut tuollasesta?

   Poista
  2. En oo koskaan kuullutkaan tuollaisesta ja pikasen googlettelun tuloksena luulisin sen liittyvän jollain tavalla johonkin fiktiiviseen kirjasarjaan. Missä yhteydessä oot kuullut tuollasesta?

   Poista

Jätäthän käynnistäsi muiston! :)